zondag 14 april 2013

Interieur & Design

Sinds kort volg ik een cursus Interieur & Design aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Iedere dinsdagavond naar school en verder veel thuis doen. Maar wat is dit een leuke studie. We hebben les van architecte Grytsje Schaaf. Iedere les hebben we ook een gast, een andere architect of een lichtadviseur etc. Ontzettend inspirerend en prachtige verhalen worden er verteld. Daarnaast moeten we natuurlijk ook aan de slag met een eigen woonproject. Ik heb onze zolder uitgekozen. De ene kant ruimte voor mijn webshop HIP in style en aan de andere kant een lounge/gamehoek voor mijn twee zonen. Ik ben niet zo'n tekentalent, maar nu moet ik toch echt aan de slag om plattegronden te tekenen. Na al verscheidene te hebben getekend, word ik er al iets handiger mee. Ik ben inmiddels toe aan het tekenen van een planometrie van de zolder en het intekenen van de ruimte met meubels.  

Een moodboard heb ik ook inmiddels gemaakt. En dat is zo leuk om te doen. Eerst lekker scheuren uit de bladen (met pijn in mijn hart) en daarna plakken. Er ontstaat gelijk een beeld van de stijl, dingen, kleuren en vormen die je mooi vindt. Nu ben ik toe aan de verhoudingen en het verder uitwerken van de moodboard met wat ik voor meubels wil, wat wil ik op de wanden, vloer etc.

Ik zal proberen steeds een stukje te bloggen van het stadium waarin mijn woonproject zich bevindt. En nu ga ik weer aan de slag.
Fijne zondag!

Foto moodboard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten